Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд над източните райони

...
Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд над източните райони
Коментари Харесай

След 12 часа есента ще напомни за себе си с пълна сила

 Днес ще доминира слънчево време. Преди обяд над източните региони и тук-там в котловините от Западна България ще има ниска облачност, в обособени региони с мъгла и ръмежи. След обяд от запад ще стартира нарастване на облачността, в началото висока. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 17° и 22°. 

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време, след което облачността от запад ще стартира да се усилва. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, най-вече югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, най-вече ниска и тук-там ще преръми. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, на север от нос Калиакра краткотрайно до 4 бала.

През нощта против четвъртък облачността на всички места ще се усили и през идващите дни до края на тази и при започване на идната седмица ще бъде най-вече облачно. Ще има и превалявания, по-често, на повече места и повече по количество в западната половина от страната, само че през почивните дни и в източните региони са вероятни обилни количества.

Вятърът ще е най-често сдържан, от изток-североизток, в Северна България и източните региони краткотрайно ще е и мощен. Минималните температури ще се покачат, дневните ще се понижат; денонощният ход на температурата ще е дребен. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР