Днес ще покажем единството на Европа и Северна Америка. Докато

...
Днес ще покажем единството на Европа и Северна Америка. Докато
Коментари Харесай

Столтенберг: Докато сме заедно, сме в безопасност

Днес ще покажем единството на Европа и Северна Америка. Докато сме дружно, сме в сигурност. Това съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на изключителната среща на държавните и държавните ръководители на страните от алианса в Брюксел, отдадена на войната в Украйна.

Изправени сме пред най-голямата рецесия за сигурността от генерации. Ще обсъдим опасността за Украйна, за НАТО и за целия учреден на правила свят, добави той.

Столтенберг изрази очакване съдружниците да ускорят отбранителните разноски.

Президентът (Владимир) Путин направи огромна неточност - да стартира война против самостоятелен върховен народ, подцени силата и смелостта на украинците и на техните въоръжени сили, уточни той. По неговите думи Русия среща в Украйна доста по-голяма опозиция от предстоящото.

Генералният секретар съобщи, че НАТО няма да изпраща войски или военновъздушни сили в Украйна , тъй като това би довело до война с Русия. Той добави, че всяка приложимост на химическо оръжие ще бъде блестящо нарушаване на интернационалното право с големи последствия, ще промени същността на спора, би било злополука за украинците и би засегнало територии на НАТО.

Столтенберг призовава Китай да се причисли към останалия свят и да осъди съветските дейности в Украйна, както и да не оказва поддръжка за Москва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР