Днес ще остане облачно с валежи, предимно от сняг. В

...
Днес ще остане облачно с валежи, предимно от сняг. В
Коментари Харесай

Добра новина! Предстои затопляне!

Днес ще остане облачно с превалявания, най-вече от сняг. В Югозападна България снегът ще премине в дъжд.

Почти без превалявания ще е в североизточните региони от страната. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България – краткотрайно и мощен, вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са в необятни граници: в Северна България сред 0° – 3°, в Южна – сред 2 и 7°, в крайните югозападни региони – до 10°.

Над планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 4°.

През нощта преваляванията съвсем на всички места ще спрат. Преди обяд над западната половина на страната и облачността краткотрайно ще се раздра, само че по-късно денем още веднъж ще се усили и на обособени места, основно в планинските региони, едва ще превали. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан, вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред минус 5° и 0°, оптималните ще са сред 4° и 9°, в югозападните региони – до 12°.

През нощта против понеделник в Югозападна България преваляванията ще се засилват.

В началото на идната седмица ще се затопля, само че ще доминира облачно време, тук-там – с валежи от дъжд.

В понеделник на повече места и повече като количество ще са преваляванията в Източна България, във вторник – в Южна. Във вторник, за малко, с превръщане напразно от северозапад в западната и централната част на Дунавската низина температурите едва ще се намалят.

В средата на седмицата ще има променлива облачност, най-вече междинна и висока, вероятността за превалявания към този момент е по-малка, само че въпреки всичко на обособени места са вероятни краткотрайни валежи. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда – слаб, в четвъртък – краткотрайно до сдържан. В сряда сутринта ще е по-студено, само че денем ще стартира към този момент по-бързо и по-чувствително да се затопля и в четвъртък преобладаващите температури ще бъдат: минимални – сред 3° и 8°, оптимални – сред 14° и 19°.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР