Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато

...
Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато
Коментари Харесай

Променлива облачност с превалявания на места и температури до 23 градуса


Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато тук-там, основно в планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 18 и 23 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Метеоролозите са оповестили и жълт код поради упования мощен вятър в най-северните области. Той е в действие за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.

Атмосферното налягане ще се увеличи едва, само че ще остане по-ниско от междинното за май.

Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност и тук-там ще превали дъжд, по високите върхове - сняг. Ще духа сдържан, по билата – мощен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12 градуса, на 2000 метра – към 3.

По Черноморието ще духа до сдържан западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Облачността ще е променлива, забележителна над южните региони, където на обособени места ще превали. Максимални температури на въздуха: 17-21 градуса. Температурата на морската вода е 14-15. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР