Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над западната

...
Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над западната
Коментари Харесай

Времето: Леко се затопля

Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над западната половина на страната, след обяд над източната, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 5 и 10 градуса.

В планините ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността; превалявания са малко евентуални. Ще духа мощен по високите и откритите елементи до плевел вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево време. След обяд ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 6-8 градуса.

Продължителността на деня е 9 ч. и 11 мин.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември и още ще се увеличи.

В четвъртък и петък времето ще бъде най-вече слънчево, през първия ден към момента с повече облачност над Североизточна България. Вятърът ще отслабне, в петък в по-голямата част от страната ще стихне и ще стартира да се ориентира от югозапад. Затоплянето ще продължи. В събота облачността ще се усили, а по здрач и през нощта против неделя от запад ще стартират превалявания от дъжд. В неделя ще бъде облачно, с превалявания. С увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух и в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. Новата седмица ще стартира с много динамично време. В понеделник от северозапад преваляванията ще спрат, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. Вятърът още веднъж ще се обърне от югозапад, във вторник ще се усили и в Източна България още веднъж са вероятни температури към 15 градуса. От запад предстоят нови превалявания, в равнинната част от страната от дъжд, в планините - от сняг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР