Днес ще има променлива, често значителна облачност и на отделни

...
Днес ще има променлива, често значителна облачност и на отделни
Коментари Харесай

Хладно време, на отделни места с превалявания

Днес ще има променлива, постоянно забележителна облачност и на обособени места ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°.

Хладно ще остане времето и в петък. Рано сутринта температурите ще са сред 4° и 9°. Облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над Източна България и планинските региони и основно там ще има валежи. Вятърът ще е до сдържан, а оптималните температури ще са сред 15° и 20°.

На морския бряг по-плътни ще са облаците към и след обяд и тук-там едва ще превали. Ще духа до сдържан, най-вече северен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е по-често забележителна, със слаби превалявания от дъжд в следобедните часове, а над 1700 метра - от сняг. Вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад.

На Балканите температурите ще стартират да се покачват, само че ще остане хладно за интервала. На обособени места на полуострова едва ще превали.

У нас през почивните дни и при започване на новата седмица ще е най-вече слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг, дневните температури бързо ще се покачат и в понеделник оптималните ще са сред 23° и 28°. Във вторник над Западна България облачността ще се усили, там се покачва и вероятността за превалявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР