Днес ще има извънреден Европейски съветЩе поискаме 130 млн. евро

...
Днес ще има извънреден Европейски съветЩе поискаме 130 млн. евро
Коментари Харесай

Борисов: Ще поискаме 130 млн. евро от ЕК в случай на тежка миграционна криза

Днес ще има ексклузивен Европейски съвет
Ще желаяме 130 млн. евро от Европейската комисия, с цел да оборудваме в допълнение служителите на реда при положение на тежка миграционна рецесия. Това заяви министър председателят Бойко Борисов на държавното съвещание.

Той разгласи, че през днешния ден ще има ексклузивен Европейски съвет от 18 часа.

„ Ще търсим разновидности, в случай че може непосредствено да се поръча съоръжение от Германия. С водачите от Европейски Съюз ще обсъдим както миграционната рецесия, по този начин и обстановката с ковид “, заяви още министър председателят.

България губи десетки милиони левове поради ковид всеки ден, потреблението пада, при горивата сривът е 15%. Това съобщи по време на днешното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов.

До два месеца може да стартира тестване на разработвана към този момент 4 години от българска компания микормолекула за лекуване на ковид. Това оповестиха на днешното държавно съвещание от София тех парк, съобщи Българска национална телевизия.

Активен въглен, създаден от българска компания, ще се употребява при производството на защитни маски.

Всички учебни заведения в страната ще се дезинфектират. Министерството на здравеопазването ще закупи маски и ще ги раздава по институции. Предотвратен е опит за незаконно изнасяне на 7500 маски.

Театри и кина могат да бъдат отворени, като рекомендация ще бъде приложено да се продават билети през едно място, стана ясно при днешното съвещание на Министерския съвет. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР