Днес ще им бъдат повдигнати обвиненияДве лица са задържани след

...
Днес ще им бъдат повдигнати обвиненияДве лица са задържани след
Коментари Харесай

Задържаха героите от скандалния запис на секционната комисия в Малорад

Днес ще им бъдат повдигнати обвинявания

Две лица са арестувани след случая в секционната изборна комисия в Малорад, съобщи на брифинг прокурор Емилиян Костов, представител на Районна прокуратура-Враца.

Комисията стана известна с подправянето на бюлетини в интерес на избрани претенденти. Нарушенията са снимани от камерите за видеонаблюдение на броенето.

Двамата арестувани са героите от клипа - членове на комисията - дамата, чието лице се вижда на видеото и мъжът, чийто глас се чува. Задържани са за 24 часа от полицията, като през днешния ден мярката ще бъде удължена на 72 часа от прокуратурата. От държавното обвиняване ще желаят съда да постанови непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " за двамата.

" Във връзка със случая Малорад е формирано досъдебно произвеждане за това, че на 29.10 към 23 часа в секционна изборна комисия в село Малорад длъжностно лице е преправило резултати от локалните избори. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 5 години ", изясни Костов.

" Разпитани са голям брой очевидци - членове на СИК, покровители, претенденти за общински съветници. Изискан и привързан по делото е записът от видеонаблюдението. Назначена е видеотехническа и лицево-идентификационна експертиза, както и на наличието на аудио файловете. Задържани през вчерашния ден са 2 лица за период до 24 часа. Предстои привличане в качеството им на обвинени и задържане до 72 часа и внасяне на искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Едното лице е от женски пол и попада на видеозаписа, а другото е от мъжки пол, на което се чува гласа. Започнало е наказателно произвеждане ", добави прокурор Емилиян Костов.

В рамките на днешния ден на двамата арестувани ще бъдат повдигнати обвинявания.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1023817245617361
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР