Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста

...
Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста
Коментари Харесай

Предимно слънчево, с купести облаци следобед

Днес ще е най-вече слънчево, в следобедните часове с купеста облачност.
На места основно в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Ще продължи да духа северозападен вятър и ще е до умерен; по здрач ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. 

Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София към 24°. 

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там основно по северното крайбрежие ще превали дъжд. Вятърът ще е до сдържан, преди обяд от север, след пладне ще се ориентира от изток-югоизток. 

Максималните температури на въздуха ще са сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е сред 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините облачността ще е променлива, по забележителна в следобедните часове и тук-там в масивите от Югозападна България, както и в източните региони на Стара планина ще превали дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра към 10°. 

През идващите дни в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. В часовете към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна България, а във вторник и в североизточните региони ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, във вторник и сряда от изток-североизток. 

Температурите ще се покачат и от сряда още веднъж в доста региони оптималните ще доближават и надвишават 30°.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР