Днес ще е предимно слънчево. Около обяд от запад облачността

...
Днес ще е предимно слънчево. Около обяд от запад облачността
Коментари Харесай

Предимно слънчево време, вятърът ще отслабне

Днес ще е най-вече слънчево. Около обяд от запад облачността ще стартира да се усилва. Северозападният вятър ще отслабне, по здрач ще се ориентира от югозапад, ще е до сдържан. Минималните температури са най-вече сред минус 3° и 2°; оптималните сред 4° и 9°.

По Черноморието ще продължи да духа до сдържан, по северното крайбрежие преди обяд краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Над планините ще доминира слънчево време, към обяд облачността ще стартира да се усилва. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 1°, на 2000 м - към минус 6°.





Във вторник ще бъде облачно. Още преди обяд вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад, ще стартират превалявания, в Западна и Централна България ще са от сняг, ще се образува и нова снежна завивка. Значителни по количество ще са в Рило-Родопската област. В Източна България през по-голямата част от деня ще превалява дъжд, по здрач и там ще става студено и дъждът ще премине в сняг.

През нощта против сряда и в сряда до обяд обилни по количество ще са преваляванията в източната част от Горнотракийската равнина, Източните Родопи, Странджа и Сакар. След обяд ще отслабнат, в по-голямата част от страната и ще спрат.

В четвъртък ще е прохладно, с променлива, по-често забележителна облачност, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони ще превали слаб сняг.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР