Днес ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна

...
Днес ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна
Коментари Харесай

Февруарската пролет продължава и днес със слънце и температури до 16°

Днес ще е най-вече слънчево, тук-там, основно в Северна България и по Черноморието с краткотрайни нараствания на облачността. В утринните часове тук-там там и видимостта ще е понижена.
В източните региони ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°; оптималните – най-вече сред 11° и 16°, малко по-ниски по Черноморието.
Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца, заяви дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология.
По Черноморието ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър югоизток. Максималните температури ще са 9°-10°.Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще е най-вече слънчево. Вятърът ще придобие източна съставния елемент и ще е слаб до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.В средата на седмицата вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан. В сряда преди обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 1° и 4°, оптималните - сред 12° и 17°.
В четвъртък облачността ще се усилва и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните едва ще се намалят.
В петък още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. По-късно денем вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и внезапно ще застудее.
С понижението на температурите още след обяд в североизточните региони, а през нощта против събота в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг, само че до сутринта в множеството региони преваляванията ще спрат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР