Днес ще е предимно облачно с максимални температури между 11

...
Днес ще е предимно облачно с максимални температури между 11
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 21 ноември

Днес ще е най-вече облачно с оптимални температури сред 11 и 16 градуса. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни в Централна и Източна България, до момента в който в западните региони ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. С сдържан, в източните региони и поречието на Дунав и краткотрайно мощен източен вятър ще стартира да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните – сред 11° и 16°.
Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на повече места и по обилни в следобедните часове. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен източен вятър. Дневните температури малко ще се намалят и оптималните ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето сутрнита ще е 3, денем ще се усили до 4 бала.
Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, по-значителни в Родопите и Източна Стара планина. Над към 2000 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, в планините на изток и краткотрайно мощен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 8°, на 2000 метра – към 2°
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и няма да се промени значително. 
В петък от изток-североизток, с сдържан вятър, ще нахлува относително студен въздух и температурите ще са съвсем без дневен ход. Ще остане най-вече облачно, в доста региони ще вали дъжд, над към 1800 м - сняг. По-съществени ще са преваляванията в Рило-Родопската област. През почивните дни облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Вятърът ще остане с източна съставния елемент, ще е слаб до сдържан. Минималните температури ще са малко по-ниски, дневните в неделя едва ще се покачат.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР