Днес ще е облачно, а след обяд ще има валежи

...
Днес ще е облачно, а след обяд ще има валежи
Коментари Харесай

Валежите продължават и в следващите дни

Днес ще е облачно, а след обяд ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 14° и 19°, в София - към 14°.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и след обяд на доста места ще има превалявания от дъжд. Над към 1700 m - дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е към 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През идващите дни времето ще е изменчиво. Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че и краткотрайни превалявания, тук-там в следобедните часове с гръмотевици. На повече места из страната ще са преваляванията в петък, а през почивните дни и в понеделник ще са основно в Западна България. Вятърът ще е най-често слаб до сдържан, в петък - от север-северозапад, с наклонност до края на деня на всички места да се ориентира от североизток; през почивните дни въздушният транспорт ще е от изток, в понеделник - от югоизток. Температурите ще останат без основна смяна - преобладаващите минимални ще са сред 4° и 9°, а оптималните в множеството места - сред 14° и 19°. Във вторник вятърът от северозапад ще се усили. На доста места от запад на изток ще превали и прегърми. В сряда ще остане прохладно, тук-там в Източна България и планините още веднъж ще има краткотрайни превалявания, съобщи Стандарт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР