Днес ще е мрачен и ветровит ден. Ще духа умерен

...
Днес ще е мрачен и ветровит ден. Ще духа умерен
Коментари Харесай

Ураганни ветрове почти в цяла България

Днес ще е тъмен и прохладен ден. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Преди обяд са вероятни превалявания от дъжд, основно в централните и източните региони на страната, в планините – от сняг. Това демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Температурите приблизително за страната денем ще са сред 4 и 9 градуса. Най-топло ще е в Югоизточна България – в областите Кърджали, Ямбол и Бургас. Вятърът ще се усилва до обяд и ранния следобяд. В Северозападна, в Централна Северна България, в подбалканските котловини и в регионите на Пловдив и Пазарджик скоростта на поривите ще доближава 40-50 километра в час. На места ще духа още по-силно – със скорост до 80 километра в час. За 21 области в страната е в действие „ жълт код “ за мощен вятър. Без предизвестия за рисково време през днешния ден са само най-южните региони и Черноморието.

В планините съвсем на всички места ще превалява сняг. След обяд обаче снеговалежите ще понижават и ще стопират. Вятърът и там ще гони скорости до 70-80 километра в час.

В идващите 5-6 дни времето над Европа ще се дефинира от просторен по територия антициклон, който ще изгони преваляванията и ще наложи по-високи температури. България към този момент обаче остава в периферията на антициклона, в зоната с по-хладно и по-нестабилно време.

В нощта против сряда и денем в сряда преваляванията от дъжд и сняг ще продължат. Силният вятър обаче ще се изнесе в източна България. Температурите ще са ниски през днешния ден и на следващия ден. От четвъртък още веднъж потеглят нагоре, а в средата на другата седмица чакаме отново пролетни стойности.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР