Днес ще духа до умерен север-североизточен вятър и температурите навсякъде

...
Днес ще духа до умерен север-североизточен вятър и температурите навсякъде
Коментари Харесай

Вятър понижава температурите в четвъртък

Днес ще духа до сдържан север-североизточен вятър и температурите на всички места ще се понижат; преобладаващите оптимални ще бъдат сред 25°С и 30°С. Краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки ще има на доста места в източната половина от страната. Над западната половина ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е постоянно забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 26°С-29°С. Температурата на морската вода е 24°С-27°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините в западната половина от страната ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Над масивите от Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°С, на 2000 метра - към 11°С.
В петък към страната ще приближи и премине още едно атмосферно разстройване. Над западните региони още сутринта ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд към този момент тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, има условия и за градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан вятър от изток-североизток и към момента високи температури.
В събота в доста региони из цялата страна ще има превалявания и гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни, вероятни са и градушки. Вятърът ще е от северната четвърт, в западната половина от страната - слаб до сдържан, в източната - сдържан до мощен. Температурите на всички места ще се намалят и оптималните ще са от към 20°С по високите полета на Западна България до 27°С-28°С тук-там в Източна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР