Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в

...
Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в
Коментари Харесай

Слънчево време, сутринта с намалена видимост

Днес ще бъде слънчево. В утринните часове тук-там в низините и към водните басейни видимостта ще бъде понижена. В множеството региони ще бъде съвсем безшумно, само че до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България.

Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София към 19°. Минимални температури сред 2° и 7°, в София към 3°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

През почивните дни ще остане относително топло. В събота облачността ще се усили и след обяд тук-там в Западна България ще превали временен дъжд. В неделя сутринта към момента в източните региони е допустимо да превалява, само че и там преваляванията ще спрат, а от запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее до слънчево време.

През първата половина от идната седмица времето ще бъде много динамично. Ще бъде и прохладно. В понеделник, с сдържан и мощен южен вятър към момента ще е топло, само че вечерта и през нощта против вторник, с превръщане напразно от северозапад, бързо ще нахлува леден въздух. Облачността ще се усили, ще завали дъжд, в понеделник - с гръмотевици. Има нараснала възможност на обособени места в понеделник преваляванията да са обилни, а през нощта против вторник - и за превалявания от сняг в планинските и североизточните региони.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР