Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в

...
Днес ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в
Коментари Харесай

Нови изненади от времето през уикенда

Днес ще бъде слънчево . В утринните часове тук-там в низините и към водните басейни видимостта ще бъде понижена. В множеството региони ще бъде съвсем безшумно, само че до вечерта ще се появи слаб юг-югоизточен вятър, по-добре изразен в Източна България. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 17° и 22°, по-ниски по крайбрежието на морето, в София към 19°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
 
По Черноморието също ще бъде слънчево. В утринните часове тук-там ще има понижена видимост. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури: 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по най-високите елементи на Рила и Пирин до сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°.

През почивните дни ще остане относително топло. В събота облачността ще се усили и след обяд тук-там в Западна България ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър, в Източна България през по-голямата част от деня югозападен, в Дунавската низина ще се смени със северозападен. През нощта против неделя вятърът на всички места ще стане северозападен и краткотрайно ще се усили, валежната зона ще се реалокира на изток.

В неделя сутринта към момента в източните региони е допустимо да превалява, само че и там преваляванията ще спрат, а от запад облачността бързо ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, до вечерта ще стихне. Сутрешните температури ще са относително високи, дневните - едва ще се намалят. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР