Днес ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се появи

...
Днес ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се появи
Коментари Харесай

Новата седмица започва със слънчево и горещо време

Днес ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се появи купеста облачност, само че единствено на обособени места в планинските региони на Западна България ще превали. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан североизточен вятър.
Максимални температури - сред 30° и 35°, в София - към 30°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна - близо до междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от изток. Максимални температури - сред 28° и 33°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, като денем ще отслабва.
Над планините също ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Само над масивите от Западна България, на обособени места, ще превали. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 15°.
И във вторник времето ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност над планините, по старопланинското било е допустимо да превали. Вятърът ще бъде най-вече слаб, от запад-северозапад, по Черноморието - от югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 31° и 36°.
В средата на новата седмица през страната ще премине атмосферно разстройване. Главно в следобедните часове и до среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите едва ще се намалят. В Източна България ще се задържи най-вече слънчево, с развиване на купеста облачност в следобедните часове; не са изключени, само че са малко евентуални, изолирани краткотрайни превалявания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР