Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони

...
Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони
Коментари Харесай

Жега в събота! ЕКСТРЕМАЛЕН индекс за пожароопасност в 9 области!

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните региони – до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 32° и 37°, в София – към 31°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за август, едва ще се намали.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 30-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. В следобедните часове тук-там ще се появи незначителна купеста облачност. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 17°.

Екстремален e показателят за пожароопасност в 9 области на страната за 19 август, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките.

Най-високата степен на заплаха от пожари е в действие за областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна. Там е допустимо пораждане на бързо разпространяващи се, доста мощни и сложни за преодоляване пожари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР