Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-съществени

...
Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-съществени
Коментари Харесай

Студ и сняг- от неделя

Днес ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-съществени над Западна България. Максималните температури ще са сред 13 и 18 градуса, тук-там в низините малко по-ниски – към 10 градуса. Причината за по-топлото време е юг-югозападен вятър.

Над планините ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, по билата - мощен югозападен вятър, който денем ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра – към 3 градуса.

Утре следобяд от запад ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от юг- югозапад. Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса.

В нощта против неделя и в неделя от северозапад ще прониква леден въздух. Температурите ще се намалят доста и минималните ще са сред 1 и 6 градуса, а оптималните - сред 3 и 8 градуса. Валежите ще продължат. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, който в по-ниските планински региони ще се примесва със сняг. В нощта против понеделник дъждът на всички места ще премине в сняг. Облачността ще се задържи най-вече забележителна, с краткотрайни разкъсвания над югозападните региони, където ще е и съвсем без превалявания. Във вторник валежи от сняг ще има тук-там в Северна България. В сряда ще е съвсем без превалявания, ще има и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Застудяването ще продължи и минималните температури ще са сред минус 7 и минус 2 градуса, а оптималните - сред минус 2 и плюс 3 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР