Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни

...
Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни
Коментари Харесай

Слънчева събота - максималните температури ще са до 33°

Днес ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места в низините и котловините видимостта ще е понижена. Ще остане прохладно с сдържан, в регионите  по северните скатове на планините мощен вятър от юг-югозапад.

Ще бъде много топло с оптимални температури най-вече сред 28° и 33°, в София –  около 29°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Вечерта над западните региони облачността ще се усили. По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 26°-31°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
   
В планините ще бъде най-вече слънчево. Вечерта над западните региони облачността ще се усили. Ще духа мощен, по билата и плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра - към 16°.

Има издадено предупреждение за 9 области на Южна България. За София и Софийска област жълтият код се отнася за южните квартали на столицата, наоколо до Витоша. Ще духа стремителен юг-югозападен вятър с пориви до 20 m/s. За Софийска, Пернишка и Кюстендилска области предизвестието поради стремителен юг-югозаден вятър с пориви до 20-22 m/s.

За областите Монтана, Враца, Ловеч и Габрово кодът е в действие за Предбалкана, където ще духа юг-югозападен вятър с предстоящи пориви до 20-24 m/s.  За област Благоевград също е в действие код жълто, най-много по долината на Струма и северните скатове на планините, където ще духа мощен юг-югозападен вятър с пориви до 20-22 m/s.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР