Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни

...
Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни
Коментари Харесай

Валежите спират, температурите се понижават

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина – до мощен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 21° и 26°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане ще по-ниско от междинното за месец септември и ще продължи да се намалява.

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителна облачност ще има в утринните часове, само че още преди обяд ще се раздра и намалее. Ще духа мощен, по високите и открити елементи – до плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-27°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала, по здрач ще се усилва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР