Днес ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта ще

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта ще
Коментари Харесай

Жълт код за гръмотевици и градушки в Западна и Централна България

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че следобяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските и източните региони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Ще има и градушки, основно в планиниските региони на Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат сред 30° и 35°, в София 29°-30°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В следобeдните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър, който денем краткотрайно ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са от 25-26° по северното крайбрежие до 32° по южното. Температурата на морската вода е 18-21°.

Над планините ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен, най-вече западен вятър, който следобяд ще стартира да отслабва и да се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра – към 15°.

В понеделник температурите ще се задържат високи. Преди обяд ще доминира слънчево време, към и след обяд на доста места ще има следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевици, като в Западна България има нараснала възможност за местни интензивни феномени и градушки.

Във вторник в Югоизточна България температурите ще се задържат високи, тук-там до 34-35°. В останалата част от страната температурите ще стартират да се намаляват. На доста места в Западна и Централна България ще има следобедни краткотрайни, локално интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

В сряда температурите на всички места ще се намалят. На доста места ще има краткотрайни, интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Ще има и градушки.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР