Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад
Коментари Харесай

Предупреждават за силен вятър, оранжев код за 14 области

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността, а вечерта валежи. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България до мощен. Ще бъде малко по-топло с оптимални температури сред 13 и 18 градуса, в София към 14 градуса.
 

През нощта против понеделник на доста места ще превали дъжд, а вятърът още веднъж ще се ориентира от запад-северозапад, доста ще се усили и в Дунавската низина ще бъде мощен и плевел. С него ще нахлува още по-студен въздух.
 

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за 14 области на страната за неделя, 29 октомври, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Предупреждението е в действие за областите В идинска, Монтанска Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска,
 
Вечерта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Ще се усилва и през нощта скоростта на поривите ще доближава 28-30 метра/секунда.
 


Жълт код за мощен вятър е разгласен за областите Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, София-област и София-град . В тези региони вечерта вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад и ще се усилва. През нощта против понеделник се чакат пориви до 22–24 метра/секунда.
 
В понеделник ще бъде доста прохладно и захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, съвсем без превалявания.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР