Днес ще бъде предимно слънчево, но ще има и временни

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но ще има и временни
Коментари Харесай

Слабо захлаждане в близките дни

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че ще има и краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни в следобедните часове още веднъж над източната половина от страната, където тук-там ще има превалявания, в обособени региони съпроводени от гръмотевици. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София - към 25°.

По Черноморието облачността ще се усилва и по-късно денем и през нощта на доста места ще има превалявания. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали за малко. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максимални температури на 1200 метра - към 19°, на 2000 метра – към 11°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност, в обособени региони с валежи, ще има над крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в Източна България краткотрайно северен вятър. Утре времето още веднъж ще бъде слънчево. Главно в следобедните часове над централните и източните региони ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места там ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София - към 24°.

От вторник до петък времето ще бъде изменчиво. През първите дни повече облачност ще има над източната половина от страната и планините. На места в тези региони са вероятни и краткотрайни валежи. Във вторник и сряда ще продължи да духа сдържан вятър, изначало от север-северозапад, а през втория ден – от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, а минималните – в предпазените от вятъра региони в котловините на Западна България - едвам към 10°. В четвъртък вятърът ще смени посоката си – ще бъде от изток-североизток и малко по-слаб. В петък в доста региони ще е съвсем безшумно. Ще има повече слънце и ще стартира стопляне.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР