Днес ще бъде предимно слънчево, но над Западна България въздушната

...
Днес ще бъде предимно слънчево, но над Западна България въздушната
Коментари Харесай

Жега! Температурата скача до 36 градуса

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че над Западна България въздушната маса ще е неустойчива. Около и след обяд там ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки, а температурите ще се намалят. Ще има местни обилни извалявания.
 
В утринните часове над източните региони ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток. Горещо време с оптимални температури сред 31° и 36°, малко по-ниски в западните региони и по Черноморието, в София 27°-28°.
 
Над планините ще бъде най-вече слънчево, само че към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. По-интензивни ще са явленията в масивите от Западна България. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.
 
Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра – към 15°. По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток.
 
Максималните температури ще бъдат сред 25° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°, по най-северното крайбрежие (около Шабла) по-ниска – към 16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР