Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, преди

...
Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, преди
Коментари Харесай

Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд

Днес ще бъде най-вече облачно, с валежи от дъжд, преди обяд в Западна България - от сняг. Вятърът ще е от юг-югозапад, в множеството места ще е до сдържан, в източните региони и тук-там северно от планините ще е мощен и краткотрайно плевел. С него ще се придвижва топъл въздух, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Обявен е жълт код за рисков вятър в области: София - град, София област, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са от 3°-4° в равнините и котловините с безшумно и мъгливо време, до 13°-14° тук-там в Югоизточна България и Централния Предбалкан, в София - към 5°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и прохладно. Ще духа мощен вятър от юг-югозапад. Валежи от дъжд ще има тук-там, основно в следобедните часове. Температурите ще се покачат и оптималните ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, по здрач на север от нос Калиакра - ще доближи и 5 бала.

Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, на повече места и по-значителни в масивите от Югозападна България. Ще духа мощен, вечерта и плевел вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се покачват. Със стоплянето, височината, под която дъждът ще е от дъжд ще се покачва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.

През нощта против сряда ще бъде най-вече облачно, с превалявания, които до сутринта в по-голямата част от страната ще спрат. В сряда с увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух. Ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали едва, в Северна и Западна България дъжд и сняг, в Югоизточна - дъжд. Температурите ще са с дребен дневен ход от 0°-1° в северозападните до 10°-12° в югоизточните региони.

В четвъртък ще доминира слънчево време. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и с него температурите ще се покачат. В западната половина от страната ще е съвсем безшумно и в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, в северозападните региони - трайни и там температурите ще остават по-ниски. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР