Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно

...
Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно
Коментари Харесай

Зимата се завръща: Днес ни очаква обилен снеговалеж

Днес ще бъде облачно. Ще има превалявания от сняг, основно в Югозападна България, а в североизточните региони най-вече от дъжд. През нощта против петък преваляванията ще обзет съвсем цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на обособени места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в източните региони малко по-високи, в София - към 1-2°.
По Черноморието ще бъде облачно. По северното крайбрежие ще има слаби превалявания най-вече от дъжд и са вероятни поледици. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 7°- 8°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде облачно със снеговалежи, обилни след обяд и през нощта против петък в Рило-Родопския масив. Ще духа сдържан до мощен югоизточен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 4°.
През идващите дни ще се задържи облачно, с превалявания. В петък в Източна България ще вали дъжд, в Западна - сняг, по поречието на Дунав - дъжд и сняг. Остават и изискванията за поледици. Значителни по количество ще са преваляванията в централната част от страната. В Югозападна България единствено на обособени места ще превали слаб сняг. В източните региони вятърът ще е сдържан от североизток, в западните - най-вече слаб от северозапад. Минималните температури ще са от минус 2° до 3°, а оптималните  - от 2° до 7°, малко по-високи по Черноморието. В събота температурите ще се намалят още, в западната част от страната с градус-два, в източната - с четири-пет градуса. Валежи ще има в Северна България и планините, ще са най-вече от сняг, в североизточните региони - от дъжд и сняг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР