Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно

...
Днес ще бъде облачно. Ще има валежи от сняг, главно
Коментари Харесай

Зимно и опасно време, очакват се сериозни валежи от дъжд и сняг

Днес ще бъде облачно. Ще има превалявания от сняг, основно в Югозападна България, а в североизточните региони най-вече от дъжд. През нощта против петък преваляванията ще обзет съвсем цялата страна, в западната половина ще вали сняг, а в източната - дъжд. Значителни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, а на обособени места в източната половина от страната ще има условия за поледици. Ще духа слаб до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в източните региони малко по-високи, в София - към 1-2°, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
За през днешния ден в четири области е разгласен оранжев код за превалявания от сняг с формиране на снежна завивка до 30-35 cm. По-интензивни ще са снеговалежите след обяд и през нощта против петък. Областите, за които е в действие предизвестието за рисково време са Благоевград, Смолян, Пазарджик и Пловдив.

За девет области е в действие жълт код за евентуално рисково време. Интензивни снеговалежи се чакат в областите Монтана, Враца, Ловеч, София област, София град, Перник, Кюстендил. За област Хасково жълтият код е за обилни превалявания, най-вече от дъжд, които ще продължат и през нощта против петък. Очаквани количества - до 30-35 mm. В област Кърджали е разгласен жълт код за обилни по количество превалявания от дъжд и сняг (сумарно до към 30 mm), в западната част от региона - от сняг и формиране на снежна завивка до 10-15 cm.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР