Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, в Северозападна

...
Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, в Северозападна
Коментари Харесай

Студено време, с очаквания за сняг през следващите два дни

Днес ще бъде облачно с превалявания от дъжд, в Северозападна България и планинските региони - от сняг, оповестява дежурен синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология . На повече места и по-значителни ще са преваляванията в източната половина от страната. Преди обяд ще е съвсем безшумно. След обяд ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 3° и 8°, малко по-високи по Черноморието, в София - към 5°.

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с превалявания най-вече от сняг, под 1000 метра - от дъжд. Ще духа сдържан вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 42 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 9 мин. Луната в София залязва в 13 ч. и 32 мин. и изгрява в 0 ч. и 39 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

В четвъртък ще бъде облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд, които с понижението на температурите съвсем на всички места в Северна България и по високите полета от Западна ще преминат в сняг. Има нараснала възможност за обилни количества. Ще се образува снежна завивка. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната от североизток, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще бъдат без значителен дневен ход сред 0° и 5°, в югоизточните региони и по Черноморието до 7°-9°.

През нощта против петък преваляванията ще се усилят, като и в западната част от Горнотракийската равнина и в югозападните региони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд.

В петък преваляванията ще отслабват, тук-там в западната част от страната и краткотрайно ще стопират. В Източна България с продължаващото намаляване на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Над Югозападна България по-късно денем и облачността ще се раздра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР