Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи

...
Днес ще бъде облачно, главно в Южна България с валежи
Коментари Харесай

Жълт код за обилни дъждове в 9 области на страната

Днес ще бъде облачно, основно в Южна България с превалявания от дъжд. На места в Източните Родопи и югоизточните региони преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух.

Жълт код за превалявания е разгласен за редица области. Това са: Благоевград, Бургас, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са сред 8 и 13 градуса.Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1600 m - от сняг. На места в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще има обилни количества. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 m ще е към 4 градуса, на 2000 m - към 0 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и с понижена видимост. След обяд основно по южното крайбрежие ще завали дъжд, тук-там и с по-значителни количества. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР