Днес ще бъде облачно, а вечерта на места в южните

...
Днес ще бъде облачно, а вечерта на места в южните
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд в Източна и Югозападна България

Днес ще бъде облачно, а вечерта тук-там в южните региони и ще завали дъжд. Ще духа до сдържан, в източната половина краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад и там температурите ще доближават 17°-18°. В останалата част от страната оптималните ще са сред 10° и 15°, в София – към 13°.

През нощта преваляванията в Югозападна и Централна Южна България ще продължат, по-значителни ще са по количество в крайните южни региони и тук-там там ще има гръмотевици. Минималните температури ще са от 1°до 3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – към 3°.

През деня на доста места ще вали дъжд, в обособени региони и ще прегърми. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в София – към 11°. Ще духа сдържан, в източната половина от страната краткотрайно мощен южен вятър, който след обяд ще отслабва.

Предупреждение от първа степен - жълт код за мощен вятър е в действие в Източна България, а за превалявания от дъжд - в Югозападна. Облачно, прохладно, с превалявания от дъжд, по южното крайбрежие и с гръмотевици ще е на следващия ден по Черноморието. Вълнението на морето ще е от 2 до 4 бала.

И в планините времето ще е облачно, с превалявания, над 1800 метра – от сняг. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Температурите едва ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 3 градуса на Алеко и Шилигарника до 6 в Боровец, в Пампорово - към 4.

През нощта против понеделник температурите ще се намаляват и тук-там в североизточните региони дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Новата седмица ще стартира със доста по-студено време, като тук-там оптималните температури ще са под нулата. Ще бъде облачно, с превалявания и от дъжд, и от сняг. В средата на седмицата облачността ще намалее, а с нея ще намалее и вероятността за превалявания.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР