Днес ще бъде направен нов опит за избор на председател

...
Днес ще бъде направен нов опит за избор на председател
Коментари Харесай

Нов опит: Ще си избере ли Столичният общински съвет председател?

Днес ще бъде изработен нов опит за избор на ръководител на Столичния общински съвет. След първото несполучливо гласоподаване на балотаж отидоха Борис Бонев от " Продължаваме промяната - Демократична България " - Спаси София " и Диана Тонова от Българска социалистическа партия. Без ръководител съветът на процедура не може да работи, защото не могат да се образуват непрекъснатите комисии.
 
Общинският съвет на столицата е доста пъстър като партийно посланичество и предходната седмица общинските съветници не съумяха да изберат кой да застане отпред. Заседанието ще стартира през днешния ден в 10:00 часа в заседателната зала " София " на Столичен общински съвет на ул. " Московска " № 33. Към момента единствената точка в дневния ред е избор на ръководител на Столичния общински съвет. Ако подобен не бъде определен и през днешния ден, локалният парламент ще остане блокиран до избора му.
 
 Софийска община Софийска община Източник: Zonanews
" Това, което се случи за избирането на ръководител на СОС беше предстоящо за нас, като развиване на обстановката. Въпреки, че по-рано през днешния ден ние доста ясно призовахме за градивен разговор в границите на СОС. Много ясно обяснихме, че всяка едно градивна и добра за жителите на София концепция, ще бъде одобрявана от нас. Готови сме да работим с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци...Предполагам, че страстта от изборите към момента не е утихнала в част от участващите в днешното съвещание общински съветници. За нас е демонстрация на най-малкото неприятен усет, изобщо да не се взе участие в гласуването за избор на ръководител на СОС ", уточни номинираният за поста Борис Бонев след фалстарта на избора.
 
 Борис Бонев Борис Бонев Източник: Фейсбук
След първото гласоподаване кметът на София Васил Терзиев стартира да търси поддръжка измежду партиите. За избор на ръководител са нужни 31 гласа от общо 61. Преди и след срещата с Българска социалистическа партия оттова изрично обявиха, че няма да поддържат кандидатурата на ПП-ДБ-Спаси София Борисов Бонев за ръководител. За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски.
 
 Георги Свиленски Георги Свиленски Източник: Българска социалистическа партия
ОТ ГЕРБ споделиха, че имат информация, че Терзиев е водил диалози с председателката на левицата Корнелия Нинова за председателското място. От партията на Бойко Борисов изрично обявиха, че никога не биха подкрепили Борис Бонев за ръководител на СОС. " Възраждане " също отхвърлиха поддръжка за Бонев.
 
 ГЕРБ ГЕРБ Източник: Политическа партия ГЕРБ
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР