Днес ще бъдат отворени офертите в откритата обществена поръчка за

...
Днес ще бъдат отворени офертите в откритата обществена поръчка за
Коментари Харесай

Отварят офертите за Околовръстното от Цариградско до Младост, дават по 20 млн. на километър

Днес ще бъдат отворени офертите в откритата социална поръчка за планиране и строителство на над 6 км от Софийския околовръстен път - от пътния възел " Цариградско шосе " до пътния възел " Младост ", заяви АПИ.

Проектът ще се извършва напълно със средства от републиканския бюджет, а индикативната му стойност е 123 млн. лв. без Данък добавена стойност. 

Отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 година сектор от пътя. Тя ще бъде с две платна, с по три ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, две местни платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в региона ще се реализира посредством четири пътни възела - п.в. " Стар Лозенски път ", п.в. " Патриарх Герман ", п.в. " Самоковско шосе " и п.в. " Младост ". Ще бъдат построени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.

Предвидена е реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации и други Срокът за осъществяване е 910 календарни дни, от които 180 дни - за планиране, и 730 дни - за строителство. 

Участъкът от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост " е последният за изграждане от Южната дъга на Софийския околовръстен път. Ако през тази година бъде определен реализатор и няма обжалвания, през 2021 година секторът би трябвало да е приключен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР