Днес+ Серията от икономически мерки, които бяха приети от Общинския съвет

...
Днес+
Серията от икономически мерки, които бяха приети от Общинския съвет
Коментари Харесай

Янко Станев: Грижата за ближния победи потребителското общество

 Днес+ Серията от стопански ограничения, които бяха признати от Общинския съвет във Варна по предложение на кмета, в никакъв случай нямаше да се вземат при други условия. Те са тежки за бюджета, само че не могат да се хвърлят на улицата предприятия като " Градски превоз ", " Ученическо и столово хранене " и общинските компании и предприятия, които не работят и където са изчерпани отпуските. Това съобщи в изявление за Дарик зам.-председателят на Общинският съвет доктор Янко Станев.

Масово редуциране не би трябвало да има, защото това би нараснало безработицата и икономическата проекция на самата рецесия, счита доктор Станев. Той добави, че спомагателни ограничения тези дни следва да бъдат взети за подкрепяне на общинското опазване на здравето.

Добрата медицина на Варна и управническите решения на локално равнище са съдействали за това в морската столица да няма доста инфектирани с новия ковид, счита той.

" Грижата за близък победи потребителското общество. Сегашната рецесия сподели, че хората са значими. В тази рецесия победиха полезностите. Стотици хиляди хора в България и хиляди хора във Варна съблюдаваха всички ограничения поради грижата за близък ", посочи доктор Янко Станев. По думите му висока степен на отговорност са посочили и от етническите малцинства в морската столица.  

Изчисляването на тежестта на икономическата рецесия сега може да се мери само с Данък добавена стойност, защото той е единственият, който не предстои на никакви рестрикции и никакво отсрочване. Ако може да бъде изчислен Данък добавена стойност сега, това ще бъде приблизителният спад в стопанската система на страната сега. Същото важи и за Варна, според зам.-председателя на Общинският съвет. Той се разгласи срещу намалявяне на Данък добавена стойност за туристическия отрасъл.

Общинският съвет няма да работи в условия,  в които да може да " събаря " ограничения.    " Точно в рецесия би трябвало всички да са обединени. Да спрат дребнотемията и шмекерлъците. Ние всички не сме ангели, само че в този момент е рецесия ", означи общинарят.

Станев изрази мнение, че е по-добре Община Варна да изтегли заем, с цел да покрие загубите от рецесията, вместо бюджетът да бъде обновен.

" Справедливостта към всички хора ще бъде водещ фактор. Ако имаме неправда, хората ще го почувстват незабавно и тогава ще бъдат страшни следствията за политическата система ", смята общинският консултант от Съюз на демократичните сили, който се занимава с политика към този момент над 30 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР