Днес, се случи нещо, което не бяхме преживявали като общество.

...
Днес, се случи нещо, което не бяхме преживявали като общество.
Коментари Харесай

Трифонов: ППДБ, ГЕРБ и ДПС се опитаха да овладеят служебните правителства, логично се стигна до сегашната ситуация

„ Днес, се случи нещо, което не бяхме преживявали като общество. Днес, Президентът отхвърли да подпише декрет за назначение на служебния кабинет отпред с Горица Грънчарова, поради съществени подозрения за политическо преодоляване в оферти кабинет и, надлежно, подозрение за честността на идните избори и по този начин страната влиза в конституционна рецесия. В конституционна рецесия! Нека, най-малко един път, ние като жители, си дадем сметка за какво се случи това “.

Това зове в профила си във Facebook водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Според него, конституционна рецесия има, тъй като партиите в управлявалата „ сглобка “ трансформираха Конституцията в частта за служебните кабинети.

„ ППДБ в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи лишиха опцията Президентът да сформира длъжностен кабинет и сформираха лист от възможни служебни министър-председатели, всички с ярка политическа багра, от които да се избира. Това е по този начин наречената „ домова книга “. Всъщност, с тези промени ППДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробваха да овладеят бъдещите служебни държавни управления. И изцяло естествено и разумно се стигна до сегашната обстановка “, счита той.

„ Ние от “Има Такъв Народ ” още тогава казахме, че тези промени са глупави, некадърни и незаконни. И още нещо. Предполагам помните, че същата „ сглобка “ направи две брутални политически назначения в Конституционния съд. Там бяха конфигурирани арбитър Белазелков, представител на ППДБ и госпожа Десислава Атанасова, представител на ГЕРБ. В разследване на това, Конституционният съд се държа като партиен орган и блокира анулацията на поправките в Конституцията. Нека ви задам един елементарен въпрос. До измененията в Конституцията имало ли е в миналото проблем със съставянето на „ служебните кабинети “?  Не, в никакъв случай не е имало “, твърди Трифонов.

„ Защото Конституцията, преди тези глупави промени, беше съвършена по този проблем. А спомняте ли си в какво самовлюбено фукане бяха изпаднали „ сглобкаджиите “, когато забъркаха тази юридическа каша? Колко бяха удовлетворени от себе си? Колко от така наречен „ демократични “ медии бълваха славословещи дитирамби по това нездравословно решение? Едва ли сте не запомнили. Аз сигурно не съм.  Затова, когато някой ви спомене „ конституционна рецесия “ или се възмути на тематика „ политическа рецесия “, постоянно помнете имената на най-срамните „ лъжци “,  които трансформираха по най-срамен метод българската Конституция. Те са: Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски “, приключва той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР