Днес се сбогувахме с актьора Славчо Пеев. Поклонението пред обичания

...
Днес се сбогувахме с актьора Славчо Пеев. Поклонението пред обичания
Коментари Харесай

Близки и приятели се простиха с големия актьор Славчо Пеев

Днес се сбогувахме с артиста Славчо Пеев. Поклонението пред обичания актьор се състоя от 11 ч. до 12:30 ч. в Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “.

" Отиде си един от най-ярките представители, построили освен Сатиричния спектакъл, само че киното и малкия екран. Един извънреден театрал, финален мохикан, който към този момент е в небесния спектакъл и който ще липсва доста ". С тези думи близки и другари изпратиха огромния български артист.

" Отиде си от нас един от най-ярките представители на това извънредно потомство, което построи освен

Сатиричния спектакъл, само че построи киното, малкия екран, даде напълно различен подтик ", каза пред БТВ шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов. 

Той сподели още, че артистът ще има стол в Сатиричния спектакъл, който ще носи неговото име.

Министърът на културата Кръстю Кръстев също изпрати популярния ни артист в последния му път.

" Славчо Пеев първо беше огромен театрал, след това беше извънреден артист, след това най-скромният човек, който съм виждал, с това, което правеше, и това, което създаваше. Той бе преклонен, в това време целенасочен, знаейки какво желае да направи, и отстоявайки неговата истина до край. За мен той е един от същинските мъже на България ", сподели Кръстев.

Актрисата Александра Сърчаджиева съобщи, че постоянно би трябвало да имаме памет и да създадем тъй че в никакъв случай да не забравяме персони като Славчо Пеев, тъй като надали ще има повече като него.

" Нито един от нас няма да има възможностите да изиграе като техните функции. За голямо страдание - Сатирата се събра горе ", сподели актрисата.

Държавният глава Румен Радев също изрази съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на именития български артист.

" Почитателите на театъра и киното вечно ще помнят възприятието, с което Славчо Пеев играеше, както и неговия разсъдък и пословичната остроумие ", заяви Радев в съболезнователното писмо.



Президентът уточни десетките значими функции в театъра, киното и малкия екран, които издигат името на Славчо Пеев измежду плеядата майстори на хумора и актьорското изкуство у нас. Като една от емблемите на сатирата той и неговият заслужен принос заслужават подражанието на младите създатели и най-високо почитание от всички нас.

През 2018 година Славчо Пеев бе почетен с Награда за повсеместен принос към хумора и сатирата на името Георги Калоянчев.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР