Днес се състоя световната премиера на първата в историята на новата

...
Днес се състоя световната премиера на
първата в историята на новата
Коментари Харесай

Електрическата CUPRA Born дебютира с до 231 конски сили и пробег от до 540 километра

Днес се състоя международната премиера на първата в историята на новата марка CUPRA изцяло електрическа кола, наречена Born.

За CUPRA Born от компанията разясняват, че е перфектна композиция между електрификация и пътно държание, като за задачата се разчита на спортно ападтивно окачване, задвижваща система с мощност от до 231 конски сили и самостоятелност от до около 540 километра (във версията с батерия 77 kWh).

"CUPRA Born трансформира разпоредбите на пазара на електромобили и съставлява подтик в трансформацията на компанията ", коментира Уейн Грифитс, президент на CUPRA и SEAT. "Предлагайки трогателен дизайн, мигновено показване и свободен пробег в електрически режим от над 500 километра, CUPRA Born ще способства за намаляването на глобалните CO2 излъчвания и за посрещането на европейските цели. Но той е повече от това. Чрез прочувственото му спортно излъчване ние желаеме следващото поколение млади предизвикатели да бъдат част от тази промяна. Поради тази причина, CUPRA ще употребява нестандартен модел за продажба, с цел да доближи до нови хора и да изведе CUPRA отвъд традиционното ".



От септември тази година, CUPRA Born ще се произвежда в завода на Volkswagen Group в Цвикау, като топ-версията на електрическия автомобил (77 kWh батерия), която ще може да бъде поръчана с e-Boost пакет, ще бъде в положение да предложи ускоряване от 0 до 100 км/ч за 7 секунди.

Версията на CUPRA Born с батериен модул с капацитет от 58 kWh и e-Boost пакет пък обещава ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.6 секунди и автономност от към 420 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР