Днес се състоя официална церемония "Първа копка" на компостиращата инсталация

...
Днес се състоя официална церемония "Първа копка" на компостиращата инсталация
Коментари Харесай

С официална церемония направиха първа копка на компостиращата инсталация на общините Берковица и Вършец /снимки/

Днес се състоя публична гала "Първа копка " на компостиращата апаратура на общините Берковица и Вършец, оповестяват от локалната администрация в Берковица.
Присъстващите на церемонията оповестиха ефикасния старт на план № BG16M1OP002-2.005-0008 „ Проектиране и създаване на компостираща апаратура за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци в общините Берковица и Вършец “.
Проектът е финансиран по процедура № BG16M1OP002-2.005 „ Проектиране и създаване на компостиращиинсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими боклуци “. Събитието се състоя на избрания терен за създаване на инсталацията в местността „ Тутмата “, отклонението за с. Мездрея.
Общата цел на плана е да се понижи количеството депонирани биоразградими боклуци, генерирани на територията на общините Берковица и Вършец, посредством разделното събиране и оползотворяване на зелените битови боклуци. Специфичната цел на плана е да се обезпечи нужната инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените и/или биоразградими битови боклуци в общините. По плана ще бъде построена компостираща апаратура за зелени и/или биоразградими боклуци с потенциал 3696 т/г. Бенефициент по плана е Община Берковица, а сътрудник е Община Вършец. Стойността на плана е 3 732 873.03 лв..
По време на церемонията бе осъществен церемониален водосвет за здраве и благополучие от отец Димитър, след което зам.- кметът на Община Берковица Атанас Георгиев и кметът на Община Вършец инж. Иван Лазаров приветстваха всички присъстващи. На събитието участваха и Милован Жан – Председател на Общински съвет – Берковица, Илия Кръстев Леков – представител на ДЗЗД „ Биокомпостер “, Милен Каменов – представител на „ Иск Инженеринг “ и „ Консултал “ЕООД, общински съветници, чиновници на Общинска администрация – Берковица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР