Днес се провежда протест и природозащитници, които се противопоставят на

...
Днес се провежда протест и природозащитници, които се противопоставят на
Коментари Харесай

Природозащитници протестират в защита на Националния парк Пирин

Днес се организира митинг и природозащитници, които се опълчват на опцията за строителство на нови спортни съображения в Националния парк " Пирин ". Протестът, който потегли от бул. " Васил Левски ", малко след 19 ч. зави наляво към ул. " Гурко ". Районът в тази част на центъра на София е затворен, т.е. не могат да минават коли.

Участниците скандират " Мафия! ", носят плакати и желаят оставки. Основната група се събра зад зеления афиш " Граждани против мафията ".

Ето какво споделиха част от участниците:

Най-лошото е, че се пробват, освен в Пирин се случва това, това е на всички места. Ще протестираме, в случай че би трябвало ще ги изметем от държавното управление и нещата ще се оправят. Рязко!

Министерството на стопанската система да се подреден, и на околната среда и на водите също, и да се съобразят, да създадат един правилен контракт за концесията. С ясни параметри.

Доколкото знам, има задгранични публицисти, които ще отразяват всичко, което се случва. Със сигурност, това, че има десетина митинга в този ден, няма да остане неусетно.

Малко преди тръгването на шествието по бул. " Васил Левски ", неодобрение провокира афиш с девиза на българското евро председателство на британски език, чийто преправен текст гласеше, че по-скоро сме мощни дружно с корупцията. След леки забележки на хората, еколозите от митинга, които държаха плаката с маски, бяха помолени да се отдръпват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР