Днес се провежда последната спасителна операция за детския футболен отбор

...
Днес се провежда последната спасителна операция за детския футболен отбор
Коментари Харесай

На живо: Спасителите в Тайланд се надяват днес да извадят всички деца и треньора им

Днес се организира последната избавителна интервенция за детския футболен тим и треньора им, останали блокирани в пещера. В началото на месеца, след десетдневно търсене, армията откри 12-те момчета, на възраст сред 11 и 17 година, и треньора им в пещерата Там Луанг в северната част на страната. Властите предизвестиха, че интервенцията по спасяването им може да отнеме месеци или да изисква те да се научат да се гмуркат.

Операцията стартира в неделя след няколко дни тренировки на избавителните екипи и откакто водолаз, присъединил се като доброволец в предходните им старания, умря при опит да измъкне част от децата. Общият брой на избавените в последните два дни е осем души, в пещерата остават четири момчета и треньорът им. Хронология на предходната интервенция четете тук.

Ключови моменти 10:41Иван Караджич от интернационалния избавителен екип похвали момчетата за смелостта им пред Би Би Си. " Изобщо не е обикновено дете на 11 години да се гмурка в пещера. Правят го в извънредно рискова конюнктура, без никаква видимост, а факлите, които носят, са единствената светлина. Естествено, боим се да не се паникьосат. Има и опция оборудването да поддаде... Не мога да схвана какъв брой са невъзмутими тези дечица. Невероятно мощни деца ".

06:41Ръководителят на интервенцията е отклонил обществените опити на бизнесмена Илон Мъск да помогне. В " Туитър " Мъск разгласи, че работи по дребна подводница, която да помогне. " Макар технологията да е добра, не е практично тя да се употребява за тази задача ", съобщи Нарогксан Осатанакорн, в последна сметка машината е оставена от Мъск в Тайланд, с цел да се употребява, в случай че стане потребност.06:08Начало на мисиятаМисията е почнала в 10:08 локално време (06:08 в България). Въпреки проливния дъжд, изискванията в пещерата не са се трансформирали доста. Планът е петимата души в пещерата да бъдат извадени през днешния ден от общо 19 водолази.

 На живо: Спасителите в Тайланд се надяват през днешния ден да извадят всички деца и треньора им
© Social Media, Reuters
05:50Четирите деца, избавени на първия ден, към този момент са видели родителите си, вторите ще се срещнат със своите през днешния ден. Но от отдалеченост – поради карантината те към момента споделят през стъклена бариера. Две момчета са с инфекции на дробовете, само че като цяло групата е в положително здраве. Те към момента носят слънчеви очила като защитна мярка, защото са прекарали две седмици в безспорен мрак, и малкия екран им е неразрешена предвид на психическото им здраве, оповестява коресподентът на " Гардиън ".05:40За разлика от предходните два дни, в които време бе хубаво, през цялата минала нощ е валял изобилен дъжд, който продължи и на сутринта. Не е известно по какъв начин това ще се отрази на интервенцията – дъждовете в неделя вечерта не ѝ попречиха.05:34Последният стадий ще бъде най-труден, тъй като би трябвало да се извадят петима души, а не четирима, както до момента. Първата интервенция лиши 11 часа, втората – 9. Водолазите би трябвало да преминат дружно с децата към 3.2 км. в мрака, всяко дете е придружавано от двама души.
05:30Първите избавени са добреПървите осем деца, избавени през вчерашния ден, са в положително здраве и към този момент са поискали сладкиши за закуска, споделят държавни лица. Момчетата имат добър имунитет, само че към този момент им се дават по-леки храни. Вероятно ще останат в болничното заведение за седмица, само че четирите, които бяха избавени първи, към този момент са станали от леглата. " Те са футболисти, мощни са и имат добър имунитет ", посочи Джесада Чокдамронгсук от здравното министерство на въпрос по какъв начин са оживели толкоз дълго.10/07/18
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР