Днес се проведоха нови мащабни демонстрации срещу централните руски власти

...
Днес се проведоха нови мащабни демонстрации срещу централните руски власти
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу Путин в далечния изток на Русия

Днес се организираха нови огромни демонстрации против централните съветски управляващи в региона на Хабаровск, в далечния изток на Русия, като искрата, която ги възпламени, беше карцерът на известния губернатор Сергей Фургал и назначението на нов държавен човек, който в никакъв случай не е живял в този регион.
Жители на Хабаровск, покрай границата с Китай, излизат по улиците всеки ден от 9 юли, поради ареста на Сергей Фургал, който е упрекнат в ликвидиране и отхвърлен от поста.
Това са може би някои от най-мащабните демонстрации против Кремъл през последните години. Руските управляващи настояват, че митингите са подкрепени от последователи на опозицията.
Десетки хиляди хора маршируваха по улиците на Хабаровск, носейки флагове на района и транспаранти против съветския президент Владимир Путин, а водачите на коли ги поздравяваха с клаксони.
Протестиращите се събраха пред седалището на районните управляващи, скандирайки " Свобода! " и " Путин, подай оставка! "
Според представители на Хабаровск, в митинга са взели участие 6 500 души, до момента в който медиите, множеството от които са опозиционни, сочат брой от към 90 000 души.
След прокуждането на Фургал, членът на Думата Михаил Дегтярев, беше краткотрайно назначен да го замести.
Фургал е упрекнат в ликвидиране, за което се твърди, че е направил преди повече от 15 години, до момента в който е бил предприемач.
Привържениците му имат вяра, че Кремъл се пробва да го обезврежда, тъй като е съперник на ръководещата от Путин партия Единна Русия. Фургал е член на партията ЛПДР и той към този момент победи един път претендента на Кремъл за губернатор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР