Днес се проведе обществено обсъждане на Подробния устройствен план за

...
Днес се проведе обществено обсъждане на Подробния устройствен план за
Коментари Харесай

Сериозни дискусии! Поискаха градски референдум за “Армията” и ЦСКА, призоваваха “червените” да се изнесат в Люлин

Днес се организира публично разискване на Подробния организационен проект за “Борисовата градина ”. Най-голям интерес провокира бъдещето на стадион “Българска войска ”.

В полемиката се включиха доста ентусиасти на ЦСКА, които са “за ” построяването на ново оборудване на мястото на настоящето. “За ” построяването на стадион е и основният проектант на София Здравко Здравков, който съобщи следното:

“Категорично стадион може да има. Въпросът е волята на притежателя (б.а. министерство на спорта) и на футболния клуб. ”

Имаше обаче и доста противоположни отзиви, а също по този начин много жители на София се изрекоха, че са “за ” построяването на нов стадион, само че желаят да се създаде нов Подробен устройствен план, защото препоръчаният от проектант Ковачев не става.

Ако тези оферти бъдат признати, това значи, че скоро няма да има нова “Армия ”.

Общинският консултант и някогашен претендент за кмет на София Борис Бонев прикани ПУП-а да не се приема и да бъде извършено ново публично разискване.

“Този Подробен устройствен план да не се приема, да бъде направено ново публично разискване. Проблемът с частните парцели не се взема решение. Липсва съответна тактика за спортните обекти в парка. Стадионът на ЦСКА би трябвало да се реконструира или бъде издигнат нов, само че в съществуващата чашка - без молове. Само и само нов стадион в съществуващата чашка ”, бе част от изявлението на Бонев.

Мартин Микуш добавя: “Този Подробен устройствен план може да влезе в съда още с приемането му. Този план би трябвало да се върне на стадий възлагане. ”

Най-любопитното и ексцентрично мнение изрази Илиян Петров, който е подал документално своето предложение. Чрез него той желае градски референдум за стадион “Българска войска ”.

“Предлагам градски референдум. Предложението ми е цялата база да бъде извадена от Борисовата градина. Защото това е дискриминация по отношение на останалите клубове. Базата на ЦСКА би трябвало да е в Люлин, да вземем за пример. Махането на стадиона на ЦСКА ще помогне на доста клубове да идват и да упражняват. Например на Левски и Славия. Ще се махнат свърталищата на агитки. Мнението ми е, че тези парцели не би трябвало да се дават на човек като Гриша Ганечв. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР