Днес се проведе дългоочакваната пресконференция на Международния филмов фестивал в

...
Днес се проведе дългоочакваната пресконференция на Международния филмов фестивал в
Коментари Харесай

Новият филм на Командарев селектиран за Карлови Вари

Днес се организира дълго чаканата конференция на Международния кино фестивал в Карлови Вари, на която беше показана формалната селекция от филми за тазгодишното издание. Българският филм е подбран в главната конкурсна стратегия и ще се бори за огромната премия „ Кристален Глобус “. „ Уроците на Блага “ е единственото родно заглавие в тазгодишното издание на фестивала, като е в конкуренция с други 10 кино лентата. Има заглавия от Канада, Съединени американски щати, Швеция, Италия, Германия, Грузия, Ливан и други Фестивалът в чешкия град ще се организира от 30 юни до 8 юли.

 

„ Уроците на Блага “ е най-новият филм на Стефан Командарев, който връща на екран огромната българска актриса Ели Скорчева, освен това в основната роля. Това е първото ѝ кино присъединяване от 30 години. Освен нея, в лентата ще забележим познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, а Герасим Георгиев – Геро ще изиграе най-различната роля в своята кариера досега.
„ Щастливи сме, че и новият ни филм ще има международна премиера в главния конкурс на един от най-престижните А категория фестивали – Карлови Вари! Благодаря на целия страховит екип и прелестните артисти! Самата селекция към този момент е съществено самопризнание за работата ни.  Имаме контракт със доста важен международен дистрибутор и селекцията в Карлови Вари ще помогне на разпространяването на кино лентата по света. Планираме „ Уроците на Блага “ да се срещне с българската аудитория през есента, когато ще тръгне по кината в цялата страна “, споделя Стефан Командарев.

 

За кино лентата:
Лентата, избрана от международния дистрибутор като съспенс драма, споделя за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна машинация и губи всичките си спестявания. Когато осъзнава, че няма късмет да си върне парите, тя получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена, постепенно стартира да погазва всичките си правила.
„ Уроците на Блага “ е българо-немска копродукция (Арго Филм и 42film) и e осъществен с поддръжката на ИА " НФЦ ", Българска национална телевизия, МДМ - Германия, Евроимаж, Програма " Творческа Европа " - подпрограма Медиа на Европейски Съюз, Киа България, СФСМВР.
Снимки: Светослав Стоянов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР