Днес се поклоних пред мощите на св. Лука Кримски, които

...
Днес се поклоних пред мощите на св. Лука Кримски, които
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград се поклони пред мощите на св. Лука Кримски

Днес се поклоних пред мощите на св. Лука Кримски, които дойдоха в благоевградския храм „ Въведение Богородично “. Денят стартира със света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Св. Лука Кримски е прочут хирург, художник и публицист. Ръкоположен е за дякон през 1921 година, а малко по-късно и за йерей, като продължава да се занимава с хирургия. Свети Лука Кримски и Симферополски е настойник на цялата здравна просвета, в най-голяма степен хирургията. Вярва се че молитвата пред иконата на свети Лука оказва помощ на лекарите преди тежки интервенции, както и на болните, на които следва хирургическа интервенция. Молитвата пред светеца оказва помощ и при разнообразни житейски случаи.

На път за храм „ Въведение Богородично “ посетих и занятията на децата, които творят всеки ден в заниманията по ползи през лятната почивка, проведени от Община Благоевград и Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград. Когато видях ентусиазма в техните очи, си помислих, че няма нищо инцидентно – децата и вярата са тези, които осмислят света.

Да си пожелаем здраве, мир и благополучие!, написа кметът Илко Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР