Днес се подписа проект между ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) и

...
Днес се подписа проект между ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) и
Коментари Харесай

Директорът на „Пирогов": "Безкрайно съм благодарен на ЧЕЗ и МЗ че ни подадоха ръка"


Днес се подписа план сред ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) и „ Пирогов ", на стойност 6 721 800 евро или 13 146 000 лв..

За „ Пирогов " през днешния ден е един извънредно значим ден като събитие, тъй като става дума за един доста сериозен план. Това е контракт за финансиране, който ще разреши да създадем въвеждане на енергийно ефикасни ограничения за смяна на фасади, покриви, дограми, осветителни тела, отопление, също по този начин ВиК, както и замяна на асансьори, съвременна вентилационна система и съпътстващи строително монтажни работи на пет здания. Това сподели по време на конференция шефът на „ Пирогов " проф. Асен Балтов.



проф. Асен Балтов

Този план ни дава убеденост, че в границите на тази една година, в която ще бъде сбъднат, в края на другата година по това време ще чакаме да забележим една напълно нова постройка, или общо казано един нов „ Пирогов ", сподели още проф. Балтов.

Така, че ние вкарваме към този момент и частните механизми, с помощта на ЧЕЗ, които ще ни разрешат в границите на една година да възобновим по-голямата част от постройките на „ Пирогов ". Аз съм безпределно признателен, че ни подадоха ръка, както ЧЕЗ, по този начин и Министерство на здравеопазването, считам, че ще можем да създадем този финансов инструмент да бъде сбъднат в „ Пирогов " и имаме капацитет, добави проф. Балтов.



Зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов поздрави управлението на „ Пирогов " и представителите на ЧЕЗ, че със подписания контракт се реализира икономическа сила сред две значими институции в България - от една страна Университетска болница „ Пирогов " като главен дирек на здравната инфраструктура и въпреки това ЧЕЗ - като собственик и ръководещ енергийната инфраструктура в Западна България.



Зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов

От името на ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) аз съм доста благополучен, че ще подпиша контракта с болница „ Пирогов ", разяснява шефът на ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI) Мартин Бартунек.



Управителят на ЧЕЗ България Инвестмънт Мартин Бартунек

Той посочи, че те ще обезпечат финансиране в размер на 6.8 милиона евро, което ще бъде ориентирано към реновиране и реорганизация, което ще докара до енергийна успеваемост и възстановяване на изискванията както за пациентите, по този начин и за медицинския екип на болничното заведение.



Този план е идеална симбиоза на двете неща - енергийната успеваемост, което е в нашата идея, а от друга позиция това е доста значим план за жителите на София и на цяла България, които идват в болница „ Пирогов " сподели от своя страна управител на ЧЕЗ Карел Крал Финаснирането по плана ще е на стойност повече от 13 милиона лв., като то ще е на 100 %, без никакво съфиннасиране от страна на болничното заведение, добави Карел Крал.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР