Днес се пише история. Щом г-н Пеевски е на площада

...
Днес се пише история. Щом г-н Пеевски е на площада
Коментари Харесай

Кирил Петков преди вота: Вместо да философства, президентът да събере КСНС

Днес се написа история. Щом господин Пеевски е на площада и стачкува, съобщи министър председателят Кирил Петков в изключително изявление по Бтв, час преди вота на съмнение. Вече няма значение какво ще се случи с този избор.

В единия случай държавното управление остава. И би трябвало да продължим да приказваме с депутати. Ако държавното управление падне, мандатът отново ще пристигна при нас и ние отново ще търси депутатит, които да ни поддържат.

В Има Такъв Народ се чудят няколко индивида. Те се раздират сред това дали да са лоялни към партията си и да са на площада с господин Пеевски, или да последват съвестта си.

Какво значи да си предан към водача си и да натиснеш бутон, който да хвърли страната към нови избори в средата на войната.

Днес какво се случи- нямаше кворум в националното заседание. Новата коалиция гласоподава да падне Никола Минчев, само че те нямаха нов претендент. Трябваше да се одобри закона за европейските средства, с цел да получил 2,6 милиарда от Плана за възобновяване. Ако не приемем бюджета, няма да можем да увеличим пенсиите от 1 юли. Точно в този миг няма кворъм.

Според мен има хора от други политически партии, които осъзнават какъв брой тежка рецесия може да стане. Те не схващат своите водачи, за какво реагират по този метод в тази комплицирана обстановка.

Ако някой не се причисли към нас по правлните аргументи - идеята, България, историческия момент- нямаме потребност от такива хора. Ако е по персонални ползи няма смисъл, тъй като на следващия ден те ще имат други ползи и тогава няма смисъл. Ние им споделяме единствено да бъдат от вярната страна на историята, а не дружно с тази безпринципна коалиция от партии, които не са свързани от нищо.

Единственото, което е от голяма важност дали ще можем да убедим 121 депутата да повярват, че отговорността им към България е най- значима. През последните 3 месеца имахме 109 депутати плюс Слави Трифонов, който ни саботираше. Вчера видяхме по какъв начин депутати от Има Такъв Народ пазят позицията на държавното управление.

Не бих разговарял с Ахмед Доган, с Пеевски, С Борисов, с Костадин Костадинов, със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. С всички други депутати бих разговарял.

Докато някой ръководи с смс- и, няма по какъв начин да приказваме с него.

Той даде образец с Корнелия Нинова и Христо Иванов, които беседват макар идеологическите си разлики.

Аз не съм оженен за тази позиция. Но в нашия тим имаме ясна конструкция. Аз по-добър министър на финансите от Асен Василев не мога да намеря. Как да бъде министър председател като той е съвършен министър на финансите?!

На въпроса дали Никола Минчев не е по-добър вид за министър председател, Петков отговори че Минчев още веднъж ще бъде повдигнат за ръководител на Народното събрание, в случай че съберат 121 депутати.

По въпроса с френското предложение за Северна Македония, Петков заяви че в Министерски съвет е взел решение, въпросът да бъде подложен пред Народното събрание. Утре ще бъде свикана външната комисия, на която ще участва външния министър.

Продължаваме промяната ще предложи външна комисия да има всеки ден, с цел да покажем нашата подготвеност да работим по въпроса. Но в случай че другите партии продължат да блокират работата на комисията, това е върха на безпринципността.

Президентът вместо да дава препоръки, вместо да философства кой да вземе решение, да събере КСНС. Ако не - да не се изрича.

Нови избори и служебно държавно управление значи, че слагаме България на трупчета.

За да паднат цените на бензиностанциите, би трябвало да сменим управлението на Комисия за защита на конкуренцията. Но това може да стане единствено с решение на Народното събрание.

Винаги следвайте правилата си, не правете покупко-продажби със съвеста си, приключи министър председателят и благодари на хората, които го поддържат.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР