Днес се отварят офертите за избор на изпълнител на строително-монтажните

...
Днес се отварят офертите за избор на изпълнител на строително-монтажните
Коментари Харесай

Избират изпълнител за ремонт на пътя Видин - Кула - Връшка чука

Днес се отварят офертите за избор на реализатор на строително-монтажните работи за възобновяване на сектора при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука.

Интензивните превалявания през 2014 година активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в сектора от км 10+100 до км 10+260, провокираха проваляне на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и ширина. Разрушен е и тръбен улук при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на срутване се форсира и провокира проваляне на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят аргументите за зародилите дестабилизационни процеси, да се предложат съответни ограничения и механически план за трайно подсилване и възобновяване на засегнатия сектор. Авариралата права е сред селата Бела Рада и Войница.

Засегнатият сектор е затворен за придвижване, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут - по остарелия път II-14, който е в непосредствена непосредственост до авариралия сектор. Скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Поставена е нужната пътна сигнализация.

Обществената поръчка планува построяването на укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на пътния сектор. Ще бъде реконструиран и компрометирания улук. Прогнозната й стойност е 2 350 600 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване e 110 дни.

Офертите ще бъдат отворени на следващия ден в 14.00 ч., в зала 701, в АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР