Днес се определя втората порция от тенисисти, които ще играят

...
Днес се определя втората порция от тенисисти, които ще играят
Коментари Харесай

Пет мача от ден №6 на US Open, които не трябва да пропускате


Днес се дефинира втората порция от тенисисти, които ще играят в осминафиналите на US Open. Третият кръг ни обезпечава мачове сред сложени, тъй че се пригответе за огромно съботно представление.

Ето кои са петте дуела, които не трябва да пропускате:

Гарбине Мугуруса – Петра Квитова (от 18 на „ Луис Армстронг “)

Мач сред две шампионки от Големия шлем, които се познават доста добре. Квитова води с 5-1 победи като завоюва и единственият им дуел на US Open през 2017-а. Мугуруса записа първи поредни победи от февруари насам, само че испанката е показвала, че когато откри формата си, е сложна за прекъсване.

Квитова също не бе безапелационна през сезона до момента, само че пък влиза в мача след 13 победи в последните си 16 срещи.

Дженсън Бруксби – Карлос Алкарас (втори мач на „ Артър Аш “)

Може би най-любопитният мач за деня. Алкарас ще играе за трети път на „ Артър Аш “, което ясно приказва за ролята му на любимец в шампионата. Днес обаче той ще има против себе си един тенисист, който може да изкара от кожата му всеки един противник. Бруксби също е страховит гений, а изумителната му отбрана ще бъде съществено тестване за мощта на испанския младеж. Бруксби в профил Борна Чорич в предходния кръг и идният мач наподобява като съществено предизвикателство за любимеца.

Денис Шаповалов – Андрей Рубльов (втори мач на Грандстенд)

Двама тенисисти, достигали до топ 10, от които се чака да бъдат в битката за огромните титли в идващите години. И двамата не са в най-хубавата си форма, въпреки Шаповалов да записа любопитно достижение. Той е единственият, достигал най-малко до трети кръг на US Open в последните шест издания.

Това ще е пети формален мач посред им като досега са си разменили по две победи. Победителят наподобява непредвидим.

Ришар Гаске – Рафаел Надал (от 2 часа след среднощ на „ Артър Аш “)

Може ли някой да победи Ришар Гаске за 18-и следващ път? Това е въпросът преди следващия дуел на играещите един против различен още от деца Гаске и Рафаел Надал. Испанецът завоюва и 17-те им мача до този миг на равнище АТР, а всичко друго с изключение на нов успех на Матадора ще е сензация.

Надал не бе изключително безапелационен в първите си два мача, а Гаске показва непредвиден напредък в последните седмици. Ще бъде доста забавно, дали французинът ще опита да промени нещо в играта си, с цел да има по-голям триумф против 22-кратния първенец от Големия шлем.

Ализе Корне – Даниел Колинс (след Гаске-Надал на „ Артър Аш “)

Мач сред две тенисистки с темперамент, които ще дадат безусловно всичко от себе си в името на успеха. Колинс имаше проблеми с травми през сезона и игра в единствено 8 шампионата в последните 8 месеца. Тук обаче има самочувствието на успеха над Наоми Осака в първи кръг и е решена да употребява шанса си.

В края на кариерата си Корне се радва на най-успешния си сезон в Големия шлем. В Мелбърн за първи път игра четвъртфинал на „ мейджър “, на Уимбълдън в профил Ига Швьонтек, а в Ню Йорк победи шампионката от 2021-а Ема Радукану.

Двете са играли един път между тях – на Australian Open тази година, когато Колинс победи със 7-5, 6-1.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР