Днес се очакват пробите за COVID-19 от Дома за стари

...
Днес се очакват пробите за COVID-19 от Дома за стари
Коментари Харесай

Напрежение! Във видинското село Орешец очакват резултатите от 40 проби за COVID-19

Днес се чакат пробите за COVID-19 от Дома за остарели хора във видинското село Орешец. Заради открит случай, са тествани 40 души. 24 от тях са настанени в общественото заведение, а останалите 16 индивида са от личния състав, заяви кметът на обитаемото място Юлиян Симеонов.
"Служителите и потребителите бяха тествани, през днешния ден ще знаем сигурно. Работата е там, че не знаем вирусът до каква степен е проникнал. Мъжът от Орешец е бил в стая с различен човек, допустимо е той също да е бил инфектиран ", сподели Юлиян Симеонов.
Домът е затворен откогато в действие е изключителното състояние.
"Потребителите не излизат, няма визити. Потребителят с позитивната проба е на 90-годишна възраст. Преди седмица беше в болничното заведение във Видин. Вероятно го вкараха, с цел да му вземат клиничната пътека. Дядото е с инсулт. Върнаха го предишния понеделник, не беше оздравял. Влоши му се положението, по тази причина го върнаха и му взеха отново проби ".Ситуацията е спокойна, сега няма симптомика. Домът се дезинфекцира, личният състав е със защитни дрехи. Възрастните хора не излизат от стаите, добави Симеонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР